Selasa, 28 Mei 2013

Perabut Pertama :: Katil & Tilam

 
Dah hampir 3 bulan progress renovation rumah berlalu, sampai skrg pun xsiap sepenuhnya lg, ade je yg xberkenan di mata aku ni. Isk ape nk jadi pun xtaula. Ape2pun aku harap paling lambat pun kitorang akan pindah ialah penghujung bulan 6. Harap dipermudahkan segala urusan.
 
Sempena nk meraikan rumah baru ni, aku & hubby dah decide utk beli tilam & katil baru yg lebey besar. Actually set tilam kitorang yg sekarang ni x-sampai setahun pun lg, bau kedai pun xhilang lg, adeeh sygnya nk beli katil baru.. Tp Masalahnya katil yg sekarang ni kecik sgt "Queen Size". Semenjak baby dah besar ni, mmg ruang utk tido dgn selesa amatlah terhad, kesian kt my hubby slalu kene tido bawah katil, tak pun menyelit kt memana ruang tepi katil... Hmm anak dara aku yg sorang tu konker semua kawasan, ruang muat2 utk aku sorang je. Adik oh adik "Nak jadi Belanda Mintak Tanah Ye ehehehe"...
 
Sebab tulah kitorang decide beli set katil "King Size".. harapnya Abi xdela tido kt bawah lg pasni.. sian Abi., nnt abi nangis sesorang kt bawah katil tu.. sob..sob..sob... Olo-Olo sian baby besar, meh sini nk cayunk skit.. muahahaha... :)
 
 
Hubby tengah duk pasang katil after dah siap cuci bilik bahagian atas rumah, bawah belum cuci lg..

 
Set tilam ni kitorang beli tahun lepas lg, Beli kt JJ Bukit Raja. Aku pun dah xingat apsal kitorang g melepak kt JJ Bukit Raja Klang masa tu. Saje nk jalan2 ke ape entah... Alih-alih terbeli set tilam ni kt salah satu kedai perabut sebelah kadai buku Popular. My hubby la yg berkenan sgt. Pada mulanya aku xterfikir nk beli pun, coz tilam yg ade skrg ni masih baru. Memandangkan harga yg agak cantik disamping design dia yg moden so aku tanpa sedar telah membeli-nya... yeay seronoknya berbelanja dgn "Plastik Keras" tenyeh aje dah settle.. Pastu bengkak kepala nk bayar bulan2.. huwaaa... ehehehehe...
 
Setakat ni, set katil ni adalah Perabut pertama secara rasmi telah sampai menghuni "Baiti Jannati" ini. Bile nk rasmi pun xtau. Tunggu masuk secara formal dululaa.. skrg ni kite kasi sarung dululaa.. Nnt dah berhabuk, dah xcantik, dah kene sentuh2 dgn semua org, dah hilang dara-nya. hikhikhik... kasi bungkus dulu, sehingga tiba Tuan empunya membuka & merasmikan-nya untuk kali yg pertama & selamanya... :)
 
 
Baju & purdah belum di bukak lg...pemalu sungguh ehehehe..... :)
 
Punyela lama aku xberblog, sampai nk menulis pun dah merapu meraban, xpelaa.. nnt ade masa aku sambung merapu lg...