Sabtu, 13 April 2013

Perfect Living April 2013

Last week kitorang ke Perfect Living 2013 di PWTC. Banyak jugak perabut moden yg cantik-cantik kt situ. Cume satu je xberapa nk cantik. harga dia. Uh tang tu mmg xcantik langsung. Gile gaban mahal oii.. sebak melihat-nye. Terus terpadam impian untuk memiliki-nya buat mase ni, xpelaa lambat skit pun xpe. Xlari perabut di kejar. ehehehe
 
After duk survey segala bagai barang yg dipamerkan, adelah jugak yg tercapai di tangan aku ni. Dalam duk kire-kire xnk over bajet tu. Skali.. huhuhu terbang jugak dekat 2k kt situ. Adooiii camne ni.. Hmm xpelaa.. pelan-pelan kayuh..
 
Antara barang yang aku sempat grab ialah Tap Dry kitchen kt Booth HCE, pastu sinki bulat, Roller Blind kt booth Bagus, Shower & bidet kt booth Suise Jonhson. Ha'ah itu jelah barangnye.. Ohye lupe aku letak deposit utk dining table jugak... kuikuikui...
 
Mula2 mcm xde dlm plan nk beli lg. Skali saleperson tu kasi harge yg sangat cun berbanding harga di booth2 lain. Lagipun sepanjang survey2 yg aku buat harga tu mmg paling murah. So ape lg, aku dgn sepenuh keyakinan meletakkan deposit utk set dining table 8+1 tu.. huhuhu.. itupun setelah membuat sedikit perbincangan dgn my hubby. Keputusannya kitorang bersetuju mencapai kata sepakat ehehe...
 
 
Marble dining table 8+1 
 
 
 
Nah Ambik Kaw.. harga tu mmg xde dlm bajet pun sebenarnya, even dah discount cantik pun tp still over our bajet. Tp itulah, bile hati dah mula jatuh cinta... adeehh nnt lain bulan la kite pikir hehehe... ayat yg selalu digunakan semenjak dua menjak ni "Pelan-pelan Kayuh-laa". Hahaha ayat nk sedapkan hati sendiri.
 
 
Ini set kerusi yg kitorang piley...
Hubby : Apsal amik set 8 apsal xamik 6..?
Aku : Sebabnya kite kan ade 6 org nnt, 3 lelaki & 3 perempuan.
so ngam2la tu kan.."
Hubby : Hmm.. sambil tersenyum sinis..
Ehehehe amacam jawapan terbaik x..?
 

 
Gambar2 ni di ambil sebab sale person tu advice suh amik, supaya nnt masa nk confirm penghantaran senang tunjuk je gambar set kerusi & table yg telah di persetujui dulu. Klu x nnt ade yg silap tulis ke ape, susah plak katenye.
 
Banyak betul duit kuar sebulan dua ni, Hmm dah nampak da lauk ikan singgang & budu 2, 3 bulan ni..yummy2 sedappnye jugak tu + asam limau skit + cili padi..ya Allah sedaapppnye... ehehehe...
 
Mood xsabar nk pindah rumah. :)