Ahad, 28 Disember 2014

Bila Ada Yg Curah Minyak Di Jalanraya !

Pada awal Disember haritu my hubby terlibat dalam kemalangan jalanraya gara-gara sikap tidak bertanggungjawab manusia yg mencurah minyak di atas jalan. Kejadian berlaku lebih kurang jam 5.30 ptg ketika perjalanan balik dari tempat kerja. Pada mulanya hubby janji nk dtg temankan aku berBekam di Seksyen 7 Bangi. Tunggu punye tunggu Xsampai2, sampai aku sudah Bekam pun hubby masih Xnampak batang hidung...Pada mulanya mmgla ada sedikit rasa sakit hati disitu. Dah janji tapi xdtg. After aku dah siap semua jam dah 6.45 ptg. Aku balik terus ke rumah tanpa merasa sesuatu yg pelik. Selalu aku akan call hubby dan membebel sebakul dua, tp masa tu entah knp mood mcm xkisah, xpela xdtg pun. Coz hubby mmg selalu janji entah ape2, bukan boleh pegang sgt janji dia tu, bak kate org, dengar boleh percaya tu ..so..so..so.. jela. nak buat camne mmg sibuk memanjang, dan2 tu ade je kerjenya. Aku dah lali dah dengan alasan dia, kerje dan kerje dan kerje. Paling kuat pun aku mogok xmasak je sehari hihihihi... lepas perasaan kejap, pastu okla. Jarang angin lama2.

Diringkaskan cerita masa aku sampai depan pagar rumah kelibat motor hubby pun xnampak, aiisshh xkan xsampai2 lg kot pakcik ni, dah kul 7 lebih ni. Hujan dah lama berhenti. melencong kemana plak la ni. Hmm... dah mule fikir macam2.... skali jam 7.30mlm dengar motor hubby dah sampai kt bawah. Hmm sampai jugak pakcik ni yea. Aku mandi & solat marghib dulu. Buat2 xtau yg hubby dah balik. Dalm hati tu bengkek je sebenarnya. Tapi masih bertahan. dari jam 4.30ptg janji nak balik alih2 kul 7.30mlm br sampai rumah, mau xangin. tp masa tu xtau cerita lagik..hehehe

My beloved doter Nuha Safiya panggil aku kt bilik atas, "Ibu ...Ibu....Ibu... abi panggil" katanye. aku just jawab ok2 nnt ibu turun. Tak lama kemudian aku turun, skali tgk ape hal dgn Pakcik ni, comot semacam, tangan bercalar balar. "Jatuh motor ke...??"   hubby pun mulakan cerita. rupenya dia tergelincir masa nk amik lap kt Sg.Long. Nasib baik dia sorang2 dia je, xde kenderaan lain masa tu, klu tak Nauzbillah, xsempat aku nk fikir. Terus rasa bersalah fikir yg bukan2 td. Keadaan motor sedikit teruk, hubby luke2 kecil tangan & kaki skit. Nasib baik helmet berkualiti. Tiada kecederaan di muka. Alhamdulillah. Kesian pulak tengok hubby masa tu. Hmm... mlm tu aku jadi nurse la kejap, tolong sapukan ubat & sapu minyak skit. nak urut lebih2 xlarat. nnt aku pulak yg sakit. So aku advice hubby suh g kerje naik kete.Xpela Jammed sikit tu, turunla awal skit. Dalam musim hujan2 ni bahaya naik motor, jalan licin. 

Walaubagaimanapun aku bersyukur kerana hubby selamat & tiada ape2 berlaku. Sendiri terfikir kalaulah ape2 terjadi kt beloved Pakcik ni. oh... Xtercapai di akalKu untuk memikirkan semua benda tu. Semoga Allah sentisa selamatkan Pakcik syg daripada sebarang malapetaka buruk & Mudah2n U panjang umur yunk. I Love U....muhahaha...