Selasa, 5 Februari 2013

Bile Nak Masuk Rumah Baru


Bila di senaraikan beberapa items yg wajib untuk dibeli tetiba rase berbulu je kepala ni..aduaii manyak duit mau pakaiii oOoOo.. huhuhu... mmg mamai nk senaraikan satu-satu..

Antara barang wajib ade bile dah dapat kunci adalah grill. Mangga untuk lock pagar dan grill, penyapu, pipe, mop lantai utk cuci rumah. Yang paling penting skali nk kene bayar duit kt developer sebelum dpt kunci bajet dlm 800MYR. Grill dlm 1800 ke 2k. Tinted cermin rumah rumah dlm 900. Cincai2 da makan dekat 4k. Hah tu dia. Itu belum masuk part plaster syiling punye upah n wiring balik sume. Paling koman habis 5k jugak untuk pemasangan Plaster syiling nampaknye. Pastu nk install kitchen kabinet ayam brand punye, busuk2 pun dlm 4k tu. aircond sebijik utk masterbed dalam 1k. Huh tu dia... Klu bajet 15k, itu je boleh buat. Lain2 keperluan tu tunggu dulu... ;)


Bior botol ekau ni Jang... Mana nk upah pasang CCTV, Set Sofa, fridge, dining table n etc... mana-mana...!!! wawawa.... habis jatuh bankrupt nampaknye. Mmg betul2 kene cekik pasni, Adussss.... xsenang duduk camni, lg nk kene repaint after da ketuk2 dinding. Upah cat plak dlm 1k agaknye. Nk murah cat sendirik jela labu.... Hmm.. mls nk pk dulu abaikn kejap. Nnt da tiba waktunye pandai2la survive camne nnt. Ohye terlupa satu perkara penting.. kos nk angkat brg2 dr umah lame ke sini dlm 600 jugak tu. alahaiiiii labu....

Xnk pk......xnk pk..... Nk tido dulu laaa... nnnt sambung lain hari la plak... huhuhu gudnite.