Ahad, 20 Januari 2013

Happy Bestday Nuha Safiya !

 
Syukur Alhamdulillah, anak ibu dah masuk setahun pun pada 7.25am 14 January 2013 yg lepas. Klu ikutkan hati mmg Ibu nak wish bestday adik on time kt blog ibu ni. Walaubagaimanapun banyak sangat perkara & kerja yg perlu ibu selesaikan, sampai nk  bukak blog pun xmenyempat. Hmm cerita Cuti2 sempena bestday Baby Nuha di Singapore pun Ibu xhabis karang lg. Xcukup Jam rasenya. Bangun pagi, siap2kan adik, pergi kerja, ding-dong kt tempat kerja, kul 5.30 balik amik adik rumah Opah, sangkut kt Silk plak hampir sejam, sampai rumah mandi2, adik PoPo, Ibu rest kejap, masak ape2 yg boleh di makan or makan meggi klu malas nk masak, layan adik sekejap, after tat tido. Hmm mcm tula hari2 berlalu dgn pantas. Nak pegang majalah yg sampai kt rumah tu pun xmenyempat, silap2 bertimbun duk dlm post box rumah x-beramik. Sampul majalah pun x dibukak lagi. Elok je bersusun atas rak tu, siap dgn sampul.
 
Ya Allah berilah nikmat kelapangan waktu untukku, agar aku dapat menikmati indahnya Hidup ini... Amen 
 
Actually Bestday adik haritu ibu dah belikan kek Secret Recipe & Sate Kajang untuk selebret bestday adik kt umah Opah. Pastu Ibu belikan juga pensil warna untuk adik. Tujuan ibu beli pensel warna tu supaya adik xkacau Abg Seman buat kerje skolah dia. Kesian Abg Seman, bile nk mewarna je, adik kacau.. so after this adik contenglah buku2 yg ibu dah sediakan utk adik tu ye. Jgn conteng buku Ibu sudah. Nnt ibu gigit tangan adik tau...
 
Abi plak belikan adik kapal terbang, tp xleh terbang pun, cuma boleh jalan2 je, siap ade Horn & start button lg, kelas gitu.. ehehe Mahal tu tau abi beli. Sian abi, habis duit belanja mingguan abi kene potong. Takpelaa sekali skala je pun untuk adik bukan slalu.
 
Last but not least, last weekend ibu tiba2 terfikir nk belikan adik rantai tangan. Asalnya xde plan pun nk beli, tp after jalan2 kt Alamanda & lalu sebelah TOMIE, tiba2 terdetik nk belikan adik rantai tangan. After nego2, ibu pun angkat satu utk adik. Ingat nk angkat untuk Ibu skali, tp after kire2 hmm tangguh dululah. Tunggu abi kasi bajet sebahagian. Xtaula bile tu.. berangan jela dulu...
 
Okla ape2 pun Ibu wish anak ibu jadi anak yg solehah, baik perangai, banyak bersabar, Solat sempurna 5 waktu bile dah baligh nnt, Sayang Ibu & Abi, Hormat org tua & berbudi bahasa dgn semua makhluk di muka bumi Allah ni. Jgn jadi kurang ajar & Jahat-waljahanam mcm Megikubasi @ Stupid Dumbass tu yea.
 
 
Happy Bestday Syg Ibu...
I LOVE U So Much Muahahaha.. !!