Khamis, 10 Julai 2014

Ramadhan Kami & Birthday Hubby

Rasa sudah berbulan aku x sempat untuk update ape2 cerita di sini. Kekangan waktu & juga kerja yg sentiasa xpernah habis n meeting yg berderet membuatkan aku tidak sempat untuk berkarya di sini. Bila ada masa aku terpaksa menyiapkan logbook VE aku tu. Klu ikutkan bulan 10 ni aku Dah kene submit logbook ke Board untuk di nilai lepas tu baru akan di panggil utk interview. Tp nmpak gayanya,  macam xde harapnye je aku nk g interview Hujung tahun ni. Coz untuk tahun ni punye logbook satu perkataan pun aku blum tulis. Logbook tahun lepas pun blum habis tulis lg. Adoiiiyaaii...

Harini aku just nak share tentang serba sedikit cerita Ramadhan dan juga ringkasan kisah2 yang telah dilalui selama beberape bulan ni. Nak mula kan dari mana entah. Sepanjang 13 hari Ramadhan ni, Alhamdulillah Semuanya baik2 belaka. Aku masih berkesempatan untuk masak iftar for my beloved family. Puasa tahun ni ahli keluarga bertambah coz my younger brother stay kt rumah kitorang untuk habis kan praktikal dia selama 3 bulan. Agak meriah skitla bile dapat berbuka ramai2. Aku hanya beli kuih di luar. Lauk pauk semua aku masak. Lauk simple2 je pun. Paling kurang 3 lauk. ayam or ikan goreng adalah menu Wajib.  Ehehe lagi satu sayur. So yang ke3 tu lauk yg berkuah skit. Alhamdulillah seronok bile dapat masak untuk keluarga dan semua masakan habis sejurus bersahur. Pendek cite tiada pembaziran. Cume yang kurang menarik, aku tidak berkesempatan untuk bertarawih di masjid or surau. Memandangkan si kecik Nuha yg agak aktif bimbang akan mengganggu jemaah lain nnt. So aku hanya solat sedirian di rumah. Hubby shj yg ke surau berdekatan Taman Perumahan kitorang ni. Kadang2 lewat jugak hubby balik. Sambung bertadarus skali katanya. Once hubby balik aku n Nuha mmg Dah di alam mimpi. See u tomorrow dear.  ;)

Sempena Bestday hubby yg ke 32 tahun haritu aku telah berikan hadiah paling istimewa utk hubby. Memandangkan musim hujan dan juga cuaca yang tidak menentu. Atas dasar kasih syg, aku telah memberi cadangan kepada hubby untuk membeli sebuah kenderaan bagi kegunaan hubby. Alhamdulillah Semuanya di permudah kan Allah. Aku hanya bayarkan deposit dan uruskan pinjaman di bank. Yang nak bayar bulan2 tu macam biasa lah. Hikhikhik. .. Ala Dah nama suami isteri,  apa2 pun kene tanggung sama2 la.


   Walaupun telah lebih 10 bijik kereta p tengok satu pun dia xberkenan.
             Last2 jumpe yg ni terus jatuh Cinta pandang pertama.

So Hadiah untuk Hubby tahun ni adalah sebuah intelligent machine yg menjadi impian my hubby. Sebagai Seorang isteri yg sangat prihatin dengan kehendak suami,  aku telah penuhi impian hubby sebaik mungkin dengan izin Allah yg Maha Besar. Mmg nampak ke"exicited-tan" hubby bile aku suh dia test drive. I'm happy when u're happy. LCI 523i The Ultimate Driving Machine yg mmg mengujakan. Untuk aku yg suka race tgh highway ni mmg tiptop. Cume service n maintenance mmg kene prepared budget every month. Aktiviti jalan2 terpaksa di perlahankan. Pusing2 dlm Mesia jela dulu. Next 2 yr after salary increment baru blh start enjoy skit. Hehehehe... opportunity cost nama dia.


Happy Bestday sayang. Semoga dirimu sentiasa mendapat rahmat dan kasih syg Allah. Harta hanyalah Alat untuk membahagiakan tapi rasa cinta dan keikhlasan dlm perhubungan adalah asas kebahagiaan. I Love U till the end of my life.