Rabu, 27 Jun 2018

Trip Bandung Day 2 ♡ Dinner di Pavilliun Sunda & Factory Outlet Jalan Riau

Bersambung kisah cuti kami ke Bandung sebelum Ramadhan haritu....


Semua sudah keletihan tawaf Pasar Baru dan sekitarnya dari pagi hingga ke petang, maka lepas check in di Paviljeon Hotel kami berehat di bilik saja sambil menunggu marghib. Rancangnya lepas marghib baru nak turun cari makan & window shopping di sekitar Jalan Riau. 



Sementara tu bolehla Nuha & baby Faz berehat & tido puas2 dulu. Petang tu kami buat projek masak Maggie je di bilik...huhuhu... Dah macam duduk London pulak yea, masak kat bilik. Padahal banyak je kedai2 kat bawah tu tapi dah tak larat + malas nak turun. Sebabtu aku suka bawak makanan klu travel ke mana2 pun. Even dalam Malaysia. Mudah, bila rasa lapar blh terus makan dlm bilik sambil golek2 atas katil... haaaa gitu kisahnya 😅



Sedaapp juga makan Maggie sayur ni, skali skala makan barulah terasa nikmatnya. 



 This is your "truly abi" ye anak2


2 beradik yang dilamun mimpi. Doa ibu moga korang saling membantu & menyayangi sampai ke Syurga yea. Jangan gaduh2. Mesti hidup dengan rukun damai walaupun ibuabi telah tiada. Hidup ini sementara & terlalu singkat untuk saling berdendam & menyakiti. 


Barang2 dah mula memenuhi meja 😉




Abi & Adik ... buah hati ibu dunia & akhirat






Turun kt pool sekejap temankan Nuha mandi kolam. Air suam seronoklaa nak berendam.




Budak suka main air. Asal ke mana2 mesti tanye Ada kolam ke tak. Asyik nak berendam je kerja dia. Tak puas2 lagi dengan kolam besar gabak kt rumah tu...  




Berangan ape tu kakak... ?



Makan Malam Kami yang simple di Pavilun Sunda. Alhamdulillah sedaap & kenyang. Harga pun ok tak mahal pun. Dengan keadaan kedai yg selesa & makanan yg sedap memang kami repeat sini jela. 






Restauran ni hanya depan hotel je. huhuhu... 




Berjalan kaki ke Heritage FO. Dari hotel kami tu lebih kurang 300m je. 




Cascade Jalan Riau. Walaupun Heritage & Cascade ni bersambung bangunan dia tapi lain2 management. Dari survey yang di buat harga pakaian lebih murah di cascade (same brand) So sebelum nak shopping sakan tu pusing2 la dulu. Banyak juga beza harganya. 




Breakfast kt hotel. Alhamdulillah memang puas hati. Macam2 Ada. Menu terbaik.


Waffle coklat adalah menu setiap hari yg wajib aku sambil. 





Deko croissant sendiri. Asah bakat ber"bakery" sekali skala. Pendek kata semua sedap. Nasi padang macam2 lauk Ada tapi aku lebih kepada roti2 & sayur2 je. pengambilan carbo berat dikurangkan... hihihi 



Sian abi tak boleh makan dengan aman. Adik bukan boleh duduk dalam stroller lama2. Itulah dia hasil berkepit dengan ibu je setiap masa & ketika. Kak Nuha dulu kecik2 da kene tinggal rumah opah. Coz ibu kene g kerje nun jauh di Bandaraya. Tapi  time Adik ni pulak Alhamdulillah ibu ada banyak masa untuk menjaga sendiri anak ibu.  Sebab tu Adik Faz ni manja dia lain macam sikit. Apepun ibu doakan yg terbaik untuk anak2 ibu.  




Menu  sarapan paling win. Low kalori, sedap & fresh.



Tengok tu. Kat mana2 saja. budak zaman gadjet.



Da habis melaram ke budak kecik? berangan ala2 princess ler tu. Dah anak pompuan ape nak dikata. Scaft rambut tu tak tau kali yang ke berapa beli. Paling lama tahan 3 bulan lepas tu dah tak tahu ke mana letaknya... hmmm Aduhaii anak. Nanti tahun depan masuk sekolah tak tahu camne rupela pulak ceritanya.

Kami da bersiap2 untuk keluar ronda2 ni. Plan harini adalah ke Jalan Dago FO cari kasut anak2 kemudian ke Toko Buku Gramedia jalan Merdeka.

Sambung next entry la. Sejak Ada anak kecik ni terkejar kejar buat semua benda.

see u soon stay tune 😘