Isnin, 30 April 2018

Mahu Berkerja Dari Rumah ?

Banyak benda yang bermain dalam kepala sekarang ni. Nak buat bisnes ape pun tak tahu. Walaupun memang dah buat macam2 da pun. Trading Currency tu memang perkara utama. Tapi kadang2 kena jugak ade real business seperti jual baju ke, jual cadar ke, jual mainan kanak2 ke, ye dak?

Trading Currency pun kadang2 boleh stress jugak. Lagi2 time kena libas.. hadoiilaa.. panas kepala rasanya. So kenala ada backup perniagaan jugakkan, kata orang pandai2 "do not put all your egg in one basket" pendek kata kene pelbagaikan cabang perniagaan. Haaa gitu... 

Tengok macam menarik je orang buat business menggunakan FB Live sekarang. Sale beribu2 lemon kalau kene elok. Tapi apa2pun nak buat sesuatu ni kenalah study dulu, bukan boleh main terjah gitu aje tanpa ape2 knowledge. 

Aku ni takde bakat nak jual kosmetik bagai, maklumlah aku bukan suka sangat nak grooming2 ni. Orang kata nak buat bisnes ni kene cari yang kita enjoy nak buat.  Walaupun tengok macam best je netizen kt FB tu duk berniaga, tapi itulah, lain padang lain belalang.  Ada juga terfikir nak jual kain, tapi nak jual kain ape ye ? hmm... 

Mohon korang tolonglah doa2kan yer, Moga aku jumpa perniagaan yang betul2 ngam & serasi dengan diri aku ni suatu hari nanti. Manala tau boleh buat import export ke nanti. Tuah Ayam nampak di kaki, Tuah manusia siapa yang tau kan... hihihi....

Oklaa nak siap2 tunggu waktu marghib la pulak. Malam ni malam Nisfu Sya'aban. Malam yang penuh Barakah. Dah niat nak mohon dengan ALLAH supaya dipermudahkan segala jalan hidup  & juga rezeki kami sekeluarga. Mudah2n mendapat perkenan Allah swt. Mohon maaf atas segala kesilapan yea, zahir & batin. Walaupun belum Raya lagi... hihihi... 💚

Hidup mesti cerita, bahagia, gembira & berjaya. Ameen 😘