Ahad, 4 Disember 2011

Kajang Hillpark Home Phase 2


Lokasi Rumah mengadap tasik coklat.. yummy2 sedap diminum begitu saja...




Alhamdulillah Housing Loan aku da lulus.. ehehehe  td pagi Officer MBB call ckp U punye loan sudah approve, lg 2 hari boleh sign agreement.. baru la sedaap skit telinga nk dengar. RHB aritu ckp boleh kasi kelulusan segera, pastu bile aku dah submit kt dia mcm2 document plak mintak itu ini.. huh membosankan betoii laa.. malas aku layan.. last2 aku buat xtau je.. aleh2 MBB plak yg kasi approval, xde mintak extra document pun, cukup aje dgn
 document yg ade..


View depan rumah yg belum siap..

Ingat nk update gambar terbaru ni.. tp terlupa plak bawak pendrive.. hmm nnt mlm la aku update.. :)) nk kene bergerak ke Putrajaya plak nk ke Jabatan Perangkaan, collect data penduduk n taraf pekerjaan sekitar klang Valley.. ok kuar dulu laa, dala xsolat lg ni.. da lewat nii.. papai nnt mlm sambung merapu lg...




Jalan dr Hillpark Home ke Jln Reko Bangi.. lebey kurang 2km / 10 minit drive ye, klu menapak dekat setengah jam jugaklaaa.. :))


Pandangan sisi belakang rumah



Curi2 amik gambar kot celah2 lobang zink biru tu.. adeehh penat aku jadik mamarazi time ni..


Menung memikirkan ape tu yg, pk nk extend kitchen ye.. :))


Hasil kerje yg agak kemas, even ramai yg komplen pasal MKH buat rumah entah ape2, harap2nye kali ni ko buat elok2 skit yea MKH, rumah kt Taman Mewah tu nk buat ikut suke ati xpela, harga pun xdela nk cecah half million, ni harga umah dahla cekik kedarah, sekali ko buat cincai mmg nk kene bantai la MKH pas ni..


X habis berangan lg nampaknye kesayangan-Ku yg sorang ini..


Miaw tersesat kehilangan laki agaknye.. sian miaw ni da jadi janda..
sob2 merenung mase depan yg xpasti..


Sabo Miaw jgn sedey2.. jgn bunuh diri yea miaw, hidup mesti diteruskan.. :)


Inilah laluan yg agak menyeramkan, klu nk ke Hillpark Home & juga taman Harmani sekiranya anda melalui jalan Reko dr Bandar Baru Bangi.. jalan ni agak sunyi dan bahaya skit coz banyak laporan mengatakan ade kes rompak-kan.. Harapnye lepas phase 2 da siap nnt rondaan lebih kerap dilakukan demi menjamin keselamatan penduduk,.. selamat berhati2 kepada semua warga sekitar taman yea.. :))