Selasa, 11 Februari 2014

Kakak Dah Mintak Adik ... !

Kaa..Kaak... ! Kaa..Kaak... ! sambil duk sebut berulang kali. Mula-mula aku xperasan, pastu bila duk perhati betul2 ape yg di buat oleh si kecik Nuha Safiya yang dah masuk umur 2 tahun ni, barulah aku tau. Rupanya dia tengah berangan lagik. Boleh dia amik Pooh yg baru minggu lepas aku cuci tu, di sondolnya dengan botol susu dia sambil tepuk-tepuk Pooh & sebut Kakak berulang-ulang kali... Uh.. Dah nak mintak adik rupanya anak ibu ni yea. Adusss camne ni Abi ..? ehehehe..
 
Macam-macam Nuha skrg ni, kuat betul berangan. Dari kecik sampai skrg ni xhabis-habis dengan mood berangan dia tu. Klu nak jalan kemana-mana, Pooh wajib bawak, klu xbawak menjerit sepanjang jalan. sayang betul dengan Pooh busyuk dia tu. Belikan baby dool yang baru pun masih sayang Pooh busyuk jugak. Setia Hingga Hujung Nyawa la ni yea.. ahahaha.. adik-adik...
 
 
 
 
Lagi Aksi berangan jadi pengasuh ketika menunggu aku di Klinik. Asal Jumpe sahaja sebarang jenis patung semua nak di tepuknya. tepuk ala2 nk tidurkan baby gitu. Hubby cakap Nuha kene paksa jadi baby sitter kt Taska kot... hahaha melawak la pulak abi ni. Mungkin dia duk tengok pengasuh dekat taska tepuk-tepuk baby suh tido kot, Itu yg dia berangan camtu tu. Kuat meniru aksi betul sekarang ni. Klu kite pakai gincu ke sembur perfume ke, pakai deodorant ke, dia pun nk pakai jugak. Klu tak kasi ade mogok tergolek... adeehhh... budak kecik yang kuat mogok, tp kesian coz xde org nk layan sangat. Kadang-kadang je di layan.. Saja xnak ajar dia buat perangai camtu bile setiap kali nk mintak sesuatu. Last2 pandai pulak dia dtg buat memek muka sedey pastu peluk & cium berulang kali sambil menunjukkan tangan ke arah benda yang dia nak. hah pandai pun mintak baik-baik kan... camtulah anak ibu.
 
 
 
Aksi malu bila perasan aku & my hubby duk perhati dia. Olo-Olo.. pemalu sungguh, anak dara sapa yang pemalu sangat ni... :)
 
 
Harap2 tahun 2014 ni dapat baby kembar. ya Allah ya Tuhanku yang maha pemberi, kurniakanlah kami anak-anak yang ramai, yang membawa rahmat kepada sekalian alam. Ameen.