Isnin, 7 Oktober 2013

Bercuti Ke Krabi :: Dari Fossil Beach ke Aonang Beach

Sambungan kepada N3 sebelum ni. Panjang lagi cerita aku masa kt Fossil Beach ni sebenarnya. Macam2 kisah telah berlaku. Siap boleh menyesatkan diri entah kemana-mana. ehehehe ...
 
 
 
After lepak hamper setengah jam di Fossil Beach tu, maka kitorang bergerak untuk balik. Sepanjang jalan untuk naik ke parking atas tu ada kedai2 yang jual macam2...
 
 
Ikan buntal yg dah di keringkan...

 
Keychain macam2 jenis... Bolehla beli untuk kasi hadiah kt kengkawan or family


 
Dah nak turun la tu.. Oh No..No..No..

 
Klu dengan Abi boleh la nk request macam2 yea, Klu dengan ibu baik je, xde nk macam2, Pandai...

 
Ikan buntal lg...

 
Garang-nya ikan buntal ni.. isk dahla hitam semacam jek muka ikan ni.. Uiisshh mmg X-berminat den..Elergi toii aku dengan benda2 Hitam ni..
Buweeekk meloyakan..

 
Banyak kedai yg tutup, X-banyak pelancong kot time ni, apepun aku sangat2 mencadangkan korang untuk membeli Topi or baju untuk cenderahati di sini, coz harga yg ditawarkan adalah sangat murah berbanding di Aonang. Harga kt Aonang mmg cekik sesangat, lg2 kt kedai2 yg mengadap pantai tu.. aduuiiiii gile cekik darah harga dia... 

 
Dah dahaga sangat la tu.. Nnt kite g cari kedai makan plak ok


 
Budak baik hati yg suka share ape shj dengan semua org..
Positive attitude... Like Mom like Doter :)


Muka Budak yang sudah keletihan, walaubagaimanapun anak ibu ni mmg xde buat perangai yg macam2 selain daripada melompat situ sini, walaupun cuaca yg panas & xmakan ape2 pun until 2pm, adik masih cool & x-meragam nk makan or nk tido... Good Girlz !

 
Tau plak dia nk naik motor kene pakai helmet.. ehehe.. macam2 adik ni tau..
budak bijak !

 
menuju ke Jalan yang benar :)

 
Cantik jugak jalan2 kt sini ea, klu kt kampong area Selangor tu pun x-secantik camni, So YB sile amik tindakan yea. Cantikkan jalan2 kampong anda !

 
Di sebalik bukit tu adalah Pantai  Aonang... yang cantik kt sebelah kanan aku ni adalah hotel yg masih dlm pembinaan. Xtau la bila akan siap ni..
 

 
Kitorang sedang mencari jalan utk ke Aonang Tp sedikit tersesat, Pk sat nk ikut simpang mana ni...???
 

 
Rest sekejap after dah lost...

 
Aksi apekah itu si kecik !!! Da mula bosan la tu.. Hmm next time kene sewa motor besar skit yea Abi..

 
Pemandangan yg cukup cantik kt sini, bersih & mendamaikan...
 


Akhirnya sampailah jugak kitorang ke Kedai Salemeyah 2 untuk menikmati makan tengah hari yang pertama di Krabi. Kedai ni Halal yea kawan2. Owner & pelayan adalah Islam.  

 
Ini jela rezeki kitorang, Oklaa sedapp...  harga untuk makan tengah hari kitorang adalah 140 bath termasuk air (RM14) :))
 
Perjalanan hari pertama di Krabi berakhir di kedai Salemeyah 2 untuk makan tengah hari, Dengan bangganya kitorang telah Berjaya sampai ke Aonang dengan memandu Motosikal sendiri, walaupun peta yang di bekal-kan sebenarnya entah ape2. Tp berkat usaha & kesungguhan untuk sampai, akhirnya membuahkan hasil... Nampak gaya-nye aktiviti ptg ni adalah melepak di Aonang.
 
Perjalanan di teruskan dengan melepak di pantai Aonang & juga cuci mata sepanjang pantai... Gile happening kt Aonang rupanya.... jakun seehh...  hahahaa.. Xpe Lusa masih ada banyak masa untuk melepak kt Aonang ni.. Coz Lusa kitorang akan menginap di Hotel Aonang selama 4D3N pula. So 1st day amik mood jela dulu.. Pusing2 cari tempat makanan Halal yg di rekemen-kan oleh bloger serta menikmati makanan di gerai2 tepi jalan.
Pastikan Halal ye.