Rabu, 16 Oktober 2013

Nuha Safiya Masuk TASKA PERMATA

Bermula 1 Oct 2013 yang lepas aku dah mula menghantar my beloved gergilz ke TASKA. Adeq dah xduduk ngan Opah. Sian Opah rindu kt adeq yea, tp klu masih duduk dengan Opah pun kesian jugak kat Opah, coz Opah selalu sakit pinggang & bengkak kaki. So hujung minggu jela kite g melawat Opah ok.


 
 
Walaupun aku sedikit berat hati nk hantar my BB kt Taska walaubagaimanapun aku pun risau jugak nk hantar kt rumah pengasuh yg aku xkenal. Maklumlah zaman sekarang banyak manusia berhati Setan. Buat kerje ikut suka mak bapak dia je. Bukan boleh percaya sangat pengasuh sekarang ni, nak duit je lebey. Etika menjaga kanak2 bukan di ambil kira. So better duk kt Taska. LagipunTaska yg kitorang hantar ni mmg bersih & penjaga-nya budak2 muda yg menutup aurat & menjaga agama. Mudah2n lebih berhati perut terhadap kanak2. Faham2 sajelah budak2 yg baru meningkat usia, mmg x-dinafikan tahap keaktifan-nya. Aku pun kadang2 boleh mamai di buatnya. Huhuhu...

Dah hampir setengah bulan adik duk kt Taska, Alhamdulillah semua-nya baik2 belaka. Cuma masa 1 week tu je adik dilanda demam. Mungkin berjangkit dengan budak2 yg xberapa sihat kt situ. Tp 2 hari je demam, pastu dah ok. Kebanyakkan budak2 kt situ adalah anak2 Pak Arab. Ramai foreigner hantar anak2 diorang kt situ, maklumlah mmg kawasan tu menjadi penempatan diorang pun. Keadaan Taska mmg bersih & ber-Econ. Itu adalah factor utama mengapa aku menghantar adik kt situ. Dah banyak tempat kitorang survey. Ade je yg dekat dengan rumah tp mcm xberapa memenuhi standard kebersihan yg dikehendaki. Jauh skit pun xpelaa, asalkan adik sihat & gembira untuk berada di situ.
 
Kitorang pun ada mendaftar untuk masuk ke TASKA PERMATA di MINDEF Jalan Semarak, dekat skit dengan my hubby punye Opis. Tp sikit punye ramai org Q untuk masuk ke situ, siap ade interview lg. Yang tu satu hal. Boleh plak dia tetapkan maximum pendapatan keluarga tidak lebih dari RM2500. Hmm ada ke patut, Xrealistik langsung syarat tu pada aku. Mana ade pendapatan keluarga bawah RM2500 klu duk area Kuala Lumpur ni. Buatla syarat yg Logik skit makcik oiii.. So mmg xde peluangla nk hantar adik kt situ. Walaupun xdapat masuk ke Taska Permata yang under jabatan perdana Menteri tu Tapi adik dapat jugak masuk Taska Permata Auliya kt Syeksen 7 Bangi. ehhehe ok la tu.. :)
 
Dari pemerhatian aku Adik happy je duk kt situ, bila hantar je dia kt Taska terus melulu masuk ke dalam, excited nk jumpe kawan2, kitorang pun senang hati bila tengok my BB happy. Harapnya semua baik2 belaka. masa 1st hantar adik kt taska Abi bukan main Xcited, siap amik gambar lagi. ehehehe.. Abi siap balik awal nk g amik adik kt Taska. First Day la katakan. Say Thanks to Abi ok... Muahahaha.. Sayang Abi Selalu !