Khamis, 17 Oktober 2013

Bercuti Ke Krabi :: Ao-Phranang Beach & Gua Penis !

 
 
Boat berlabuh di Ao-Phra-Nang Beach... Seperti biasa budak cinonet ni mmg dah sibuk nk pakai baju persalinan dia, tau2 plak dia yg boat nk berlabuh...   x-sabar nk main laut lagi la tu... Klu abg asyman ade mesti dia akan cakap "Mainlaa sampai Lebam" ehehehe...
 
 
Dah xsabar nk terjun laut la tu...
 
  
 
Inilah rupa cliff di Ao-Phranang beach yg berada betul2 di hadapan Hotel Rayavadee. View mmg terbaik... Dugong2 pun banyak berjemuran kt sini, Kata org Tranung Mmg "Bole Mate" nk tengok ! Banyok sangat...

 
Gua batu kapur yang cantik
 
 
Camne plak aku boleh ter-shoot gambar awek veitnam ni yea, agaknya masa nk snap pic gua, tp xperasan gambar minah ni ade skali.. addoiii rimas aku di buatnya, harap hubby xdela bukak mata dia luas sangat yea, bawak istirghfar banyak skit... :))
 
 
 
Dugong Hitam pun ade, isk dahla legam, kasi tutup skitlaa, klu putih melepak mcm awek Veitnam or mat Salleh tu still boleh consider, mencacatkan pemandangan tepi pantai yg indah je..
 
 
 
Aku pun naik pening melihat pemandangan kt sini, aaddooiii berguni-guni tambah dosa lepak kt sini, Org lelaki lagilaa.. Hmm Dosa Kering je laa...
 
 
Hotel termahal di Krabi... mmg terbaik, betul2 tepi pantai, harga bermula dari 1500++ MYR/nite...
 
 
Hmm macam2...

 
Mek salleh ni pun bengap bin bodoh rupenya... sempat lagik nk berdoa kt situ..
addooiii... aku dating buat penggambaran ja...

 
Anok-anok wet je nih...

 
Raja segala raja kt sini...
 
 
Nice View



 
Abi buat ape entah..

 
Bila Abi mula xcited nak main pasir, Kaki adik jugak yg menjadi mangsa,
layankan ajelaa Deq...

 
Kaki - Kaki yang comel, kecik & gemuks !

 
Nun di hujung sana boat kitorang...

 
Oppsss

 
Main pasir pulak yea, dah letih main laut kita main pasir plak..

 
Muka budak yang telah keletihan...

 
Muahaha

 
Abi tu betul ke main pasir ngan adik tu..?? jangan duk usha benda lain
sudah la yea.. berdosa besar tu.. jangan cuba-cuba !
 

 
Org dah panggil tu nak naik boat tu.. cepat2...
 
 
Buat muka xnak balik...


Like father like doter...
 
 
Jomla deq kite naik boat, sume org dah nak balik tu, esok kite main pool plak yea, ibu dah letih da ni.. !!
 
 
Ao-Phranang Beach
 
 
Inilah kelasi boat kitorang, mmg petah berbahasa omputih dengan gaya thai..
baik hati & sangat membantu, Service terbaik I Like !

 
Ok dah selamat mendarat di Aonang beach, Alhamdulillah..

 
View kt port ni pun cantik-kan... tadi pagi pun kitorang naik kt port sini jugak, cume xsempat nk snap gambar coz battery gile low. Walaubagaimanapun sempat jugak aku menggunakan-nya dengan berhemah hingga kembali sampai ke pelabuhan setelah seharian di pulau2 Krabi..

 
Ingat nk ajak hubby ke pulau kecik kt depan tu, tp si kecik plak dah lena.. macam kesian plak kt dia, gile gaban letih la tu..

 
Dah lentok


 
Jom tunggu pick up truck untuk balik ke Hotel plak. Pengalaman yang sangat best, adik pun sangat enjoy, sume pelancong seronok layan adik yea. Good girlz diorang cakap, semua aktiviti org dewasa buat dia join. Ala-ala budak besar je dia. Padahal umur baru setahun 6 bulan. Bila aku cakap umur dia xsampai 2 tahun semua xpercaya... Ade Chinese Aunty dari Ampang Malaysia satu boat dengan kitorang, suka sangat dia main ngan adik. Dia cakap cucu dia yg dah umur 3 tahun pun takut nk turun kt kolam. ehehehe... Adik bukan setakat kolam... laut dalam pun dia berani terjun... xde hal punye !!
 
Untuk hari ke-2 tamatlah sudah aktiviti kitorang di Krabi, Esok akan berangkat ke Orchid Resort Hotel di Aonang plak. Jom balik berkemas & berehat. esok pagi dah kene move out. Nnt petang kite gi borong Durian Bakok Thai kt Pasar Malam Krabi Town lg... ehehehe :)) 
 
 
Untuk mengikuti Kisah Bercuti Ke Krabi boleh klik ke Link di bawah ini :-
 
1. Bercuti Ke Krabi 1st Day @ Krabi Town
2. Bercuti Ke Krabi Fossil Beach
4. Bercuti Ke Krabi Tup Island & Chicken Island
5. Bercuti Ke Krabi Snourkeling @ Four Island