Ahad, 2 Mac 2014

Expo Buku Islam Putrajaya 2014

Expo Buku Islam ini berlangsung di Dewan Cempaka Sari Putrajaya. Lokasi adalah bertentangan dengan Palace Of Justice. Banyak buku-buku & kitab tersohor di jual dengan harga yang sangat menarik. Buku untuk kanak2 juga banyak.
 
Expo ini berlangsung selama seminggu. Bermula pada 28 feb dan akan Berakhir pada 9 Mac 2014 ini. Kepada yang berminat untuk mencari bahan bacaan agama silakanlah berkunjung ke sini. Kami sekeluarga sempat menghabiskan masa selama beberapa jam di Expo Buku Islam ini. Sempat juga menyambar beberapa buah buku & kitab untuk rujukan harian.

 
 
Kitab Al-Ihkam, karangan & terjemahan semula oleh Dr Zulkifli Mohammad Al-Bakri antara kitab yang menarik perhatian aku. Harga pasaran RM35/jilid, tapi sepanjang Expo ini, ia hanya di jual dengan harga RM40 untuk 2 jilid. Potongan harga ini di buat memandangkan ustaz zul telah memulakan kuliah untuk kitab HIKAM ini di masjid shah alam. Oleh itu bagi menggalakkan semua org memiliki kitab ini maka Dr. Zul dengan berbesar hati telah memberi potongan harga yang begitu istimewa. Banyak hukum agama & panduan hidup yang di huraikan dalam kitab ini. Mudah2n Allah merahmati & memberkati segala usaha Dr. Zul. Macam berminat juga untuk join kuliah di Masjid Shah Alam tu. tapi macam jauh sangat plak. Klu ada di Bangi or Kajang, alangkah bagusnya.
 
Lebih kurang jam 5.30 ptg kai sekeluarga beransur pulang. InsyaAllah jika di izinkan Allah aku ingin sekali ke Jakarta atau Bandung. Dengar khabarnya banyak kitab2 tersohor yang telah di terjemahkan ke dalam bahasa Melayu Indonesia di jual dengan harga yang sangat murah di sana. Walaupun mungkin aku tidak sempat untuk menelaah ke semua kitab2 tersebut, tapi dengan ada-nya kitab2 berkenaan di bilik bacaan rumah, akan menarik minat anak2 untuk menbaca & memahami hokum agama pada usia yang lebih muda. Wallahu'alam.