Sabtu, 7 Februari 2015

Family Day ::: Bukit Cerakah Shah Alam

Selalunya org buat family day hujung tahun, tapi entah kenapa TUDM buat family day awal2 tahun. Hmm layan jelaa. Sekitar jam 7.30 pg kami sekeluarga dah siap untuk bertolak ke Bukit Cerakah Shah Alam. Klu ikut jadual, Aktiviti bermula jam 8.00pg, tapi aku tak rasa kami sekeluarga akan sampai jam 8.00pg, xkisahlah lewat skit pun kan, lagipun after join family day ni kami akan terus ke Alor Setar plak coz aku ade tugas di Alor Setar Kedah. Penat balik dari Dubai pun xhilang lagik, lagi kene Travel ke Kedah plak.. Huuuwaaaa... letihnyaaaa. Walaupun banyak org kata seronok asyik travel je kerja, tpiiiiii harus di ingat, klu duit berkepuk xpolaa, asyik2 kene travel situ sini, lagi satu kene travel ke tempat yg aku pun dah jemu nak pergi. Xdepe yg best pun, klu ade org yg nk tolong back up kerja aku ni, Ya Allah teramatlah aku alu-alukan, silakanlaa, kecik tapak tangan, pelepah nyiur aku tadahkan...

Ohh larik topik plak, berbalik kepada cerita family day kami di bukit cerakah, Alhamdulillah baik2 belaka. Hubby pun ade menang cabutan bertuah, besar gile hamper. hihiihihi... rezeki si kecik Nuha la ni. Seronok la dia nk bukak semua jajan2 yg ade tu nnt. Yang aku geramnye, bukak je pandai, makan-nya tidak, alih-alih masuk tong sampah.. isk.. kecik....kecik... nasib baik kecik lagi tau. Klu tak ibu gigit tangan tu... Hmmm...

Hadiah cabutan bertuah yang kami dapat :)


Main sorang2 pun happy yea... :)


Seronok layan mainan yang diperolehi dari urusetia, Dia main sorang2 dia je, bukan nak berkawan dengan org lain pun. ehehehe layan diri sendiri je yea.. bagus betul ... Menikmati kebahagiaan sendiri namanya, dia yang tiup pastu dia gelak sendiri, paling kuat dia just geng dgn ibu & abi je, suh g berkawan dgn budak-budak lain tak mau. Ape2la kecik asalkan bahagia & tidak menyusahkan org lain. Dah banyak event yg aku bawak si kecik ni, perangai dia mmg dah camtu dari kecik lagik, mmg payah dia nk ngam dgn budak2 sebaya dia. Dia lebih mudah di dekati oleh budak2 yang jauh lebih tua dari dia. hihihihi...


Isteri Timbalan Panglima Tentera Udara Dato' Akmal nak bergambar dengan si kecik Nuha. Mula2 ok je dia, tiba2 buat perangai plak, xdan nak amik gambar dah meragam, isskkk.. Nuha..Nuha... tak sporting betuila si kecik ni tau.. 


Dah letih lari-lari, main pasir, main belon sabun & kutip gula.. 
Masa untuk minum & makan yea, Oloh2 siannye kecik ibu kepenatan yea


Game kutip getah dengan mulut dengan menggunakan straw. layanzz.....


Abi buat ape ni lama sgt bersembang ni, Ibu dah naik kebas muka dah senyum kt semua org ni, penat pun ye jugak ni.. jomla balik... nk ke Alor Setar pulak ni. Klu dah jumpe geng tu, bersembang mengalahkan PM.... 


Kepada Family yg nak stay sampai petang bolehla terjun kolam, best jugak sebenarnya, tapi aku xde mood nk berfamily day haritu, coz dlm kepala banyak benda yg tengah duk fikir. Mood nk huha...huha.. tu merudum sikit... lagi tgh banyak kerja nk kene buat nii.. adeehhh dunia.. oh dunia... sampai bile la nk rase tenang skit hidup ni, kan best klu boleh lepak2 pastu cukup bulan gaji masuk... waaa best nye. Klu ade kerja camtu mintak tolong invite aku skali. Penat laa nk kerja 9 - 6 everyday ni, macam tak de life je..

Lebih kurang kul 1230pm kami dah cabut, letihla nk tunggu sampai habis. Station seterusnya ialah menhala ke Utara Tanahair, 8 jam pulakla duk dalam kereta, huwaaa letihnyaaa. Badan dah mula rasa semacam je, ade aku demam keletihan nnt. Lebih kurang Kul 7.00 mlm kitorang selamat sampai di Alor Setar Kedah. Tempat melepak sehari dua ialah di TH hotel Anak Bukit. Berakhirlah aktiviti 1 hari kami, Pagi di kajang menjelang malam kami di Kedah pula. xde kerja cari kerja.. itulah dunia...