Rabu, 26 Oktober 2011

Anak Ibu, Chenta Hati Ibu :))

Alhamdulillah syukur ke-hadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya aku telah berjaya menenpuhi segala dugaan sepanjang temph mengandung dr awal kehamilan hingga kini. kandunganku kini telah mencecah 29 minggu, Hmm da besar pun anak ibu, xlama lg akan dapat melihat dunia, xsabar rasenya nk bermain dgn si kecil yg aktif ni.. dah mcm iklan TV la plak ..ehehe.. :)

Last 2 weeks aku n my hubby g buat check up dekat KPMC (Kajang Plaza Medical Center), kat situ aku check up dgn doctor mimi, kire nice jugakla doc. mimi ni, bolehla .. ala2 friendly gitu.. so alang2 dah buat check up bayar mahal2, so aku mintak doctor buat scan untuk menentukan jantina baby skalila ehehe.. Alhamdulillah my 1st baby ni Girlz.. doc. kate 99.9% kebarangkalian girlz and lepas deliver nnt akan jd 100% huhuhu lawak2 .. aku pun tergelak la jugak mendengar lawak doc. tu.. ketawa amik ati.. ehehehe..

sebelum ni pun aku dah agak da mesti girlz ni, coz ramai sgt yg kate girlz, disamping tu xbanyak karenah sngt, slow motion je.. kire aku pun xdela banyak alahan yg entah ape2 sgt, sekadar sakit2 gitu2 jelaa.. sakit ibu mengandung tahap minima.. :)) banyak baju baby n segala peralatan yg aku beli sebelum ni color pink, so mmg kene sgtla ngan my baby girlz.. baju gaun aku dah beli 5 pasang. sepasang baju around RM40-RM60 huhu seronok tol shopping baju gegirlz, my hubby pun join skali.. bile da kire2 baju baby dah dibeli hampir 40 helai semuanya.. aduss banyak la plak aku borong baju baby.. xtersedar, syok sngt main angkat je, asal p mall je nampak baju cantik aje beli, ade sale aje beli.. asyik beli baju aje.. ehehe over excited maklumla 1st baby..

Td my hubby da siap pack kan barang2 dlm beg baby, just prepared incase aku ter-deliver baby awal dr jangkaan, so dia letakkan 1 beg dlm my car.. thanks dear hubby..u ar so sweet muaahahaha.. :)) .. sejak 2 menjak ni perut pun asyik menegang aje, asal mlm menjadi2la dia, tp esoknya okla plak, aku rs false contraction agaknya.., uh mmg menderita tahap gaban klu kene sesorang, nk bangun pun xboleh, mcm di tarik2 segala usus perut rase-nya, sabar ajela melalui saat2 genting bile hubby xde.. tp this week my hubby ade kt KL hampir seminggu.. mlm ni baru dia balik Penang.. tp my little brother ade temankan sampai this weekend, so xdela risau sngt, atleast ade org yg boleh membantu incase berlaku sebarang perkara yg x-diduga.. mudah2n segalanya akan baik2 belaka.. ameen..

Esok da kerje plak, rs cam nk cuti lg.. mls-nye nk g kerje, walaupun kerje xdela membebankan sngt, relex aje, boss pun baik.. tp itulaa.. badan ni rs lemau je sejak 2 menjak ni.., maybe sebab aku xberapa boleh tido mlm agaknya, asal mlm je perut memulas2 n meregang.. klu boleh deliver awal pun bagus jugak, asalkan normal delivery.. baby pun xberapa besar lg, so xdela sakit sgt kot.. :)) aku just buat andaian sendiri aje.. beranak pun xpernah, tau2 aje sakit tahap camne.. huhuhu.. ape2 pun aku doakan semoga Allah mempermudahkan proses kelahiran baby pertama-ku ini.. amen..

addooii da mule sakit pinggan la plak.. tido dulu laa .. len kali sambung.. nite.. :))