Rabu, 7 Mac 2012

Hubby Naik Pangkat

Last 2 week my hubby dapat call dr his office, pegawai di situ maklumkan yg signal Mejar da kuar dr 3hb Jan 2012... Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah atas segala rezeki yg x-disangka-sangka, sepatutnye kenaikan pangkat dr Kapten ke Mejar ditangguhkan kerana My hubby x attend Kursus SOC yg sepatutnye dia kene pergi haritu, tp itulah sume kerje Tuhan, klu Dia da tentukan rezeki utk setiap hambanya tu tiada sesiapa pun boleh menafikan-nye.

Rezeki anak, betul-la janji Allah yg setiap anak yg lahir ke dunia tu telah disediakan rezeki untuknye. Aritu  aku da bising2 kt my hubby coz dia reject offer utk attend kursus SOC kt SITU. Kes camni jarang berlaku tp boleh berlaku, my hubby cakap slalunye pegawai kene attend kursus SOC dulu selama 3 bulan, lepas da complete kursus tu, tunggu signal kuar ajelaa, katenye xsemestinye g kursus terus naik pangkat, tp slalunye yg g kursus tu mmg ade harapan nk naik pangkat-laa.. ehehe tp my hubby lak, kursus x g tp senang2 naik pangkat..   angin je kengkawan dia yg g SOC tu..

Walau bagaimanapun next year my hubby kene completekan kursus tu. Adik pun da besar tahun depan, Ibu pun xdela mamai nk attend SOC tu nnt,  yg pelik-nye dlm tentera ni, suami yg kene kursus tp wife pun wajib join skali selama 2 minggu. wajib plak tu, mmg xleh nk elak, siap kuar surat arahan dr yg dipertuan agong lg. by hook or by crook mmg kene g. anak2 pun boleh bawak skali, siap disediakan bilik hotel lg utk para isteri. bukan kursus ape pun, just jumpe bini2 pegawai, g class grooming, belajar Poco-Poco and entah ape2 lg.. ala2 bersosial gitu, adeehh malasnye nk join.. aku bukan reti sngt benda2 camtu, segan pun ye jugak, aku ni org kampung bukan-nye org Kay El.. klu class marhaban ke, class nasyid ke ok la jugak.. tp bab2 tari-menari kureng skitlaa.. huhuhu..

apepun Tahniah syg atas kenaikan pangkat U tu.. semoga di permudahkan segala urusan dan di murahkan rezeki kite sekeluarga Insya'Allah..