Isnin, 27 Ogos 2012

Rumah Terbuka Jiran Opah

Syawal ni lebih sinonim dgn aktiviti Rumah Terbuka, kt mana2 shj nk buat rumah terbuka, after balik kerje td petang aku lepak rumah Opah sampai menjelang marghib. Malas nk balik klu dah lewat petang, penat duk dlm kete je sat g, sampai2 rumah da Azan.. so better aku bertolak lepas marghib ajela.. Memandangkan Opah & Tok Ki pose so aku dgn muke xmalu berbuka skali walaupun xpose, dah org ajak makan, xbaik jual mahal ehehe
 
After berbuka ade plak jiran depan umah jemput mkn kt umah, Opah ajak aku g skali, hmm alang2 da balik lewat maka aku memanjangkan kaki ke rumah jiran depan umah opah plak. Skali dia buat makan2 utk sambutan Birthday anak dia, aduss xkn nk mari makan pastu blah je, xboleh jadi camni, tats not my practise, xretila aku nk buat kerje camtu walaupun aku xdela mkn mane pun coz da kekenyangan mkn kt umah Opah ms berbuka td. Tgk jam dah jam 9.30pm, isk nk kene beransur dahni, tp aku xbawak ape2 duit raye pun utk anak2 dia, mmh lenggang kangkung sungguhla dtg ni. Time nk kuar tu sempat lg aku ckp "Hadiah esok2la yea BB Atif " dlm kepala ligat duk berfikir camne nk bli hadiah ni, duit gaji xmasuk lg.. aiiyaaa parah2.. kes2 terpencil camnilah aku xbape suke nk jln2 rumah org.  uh segan gile see main blah camtu je, mcm xde budi bahasa plak rupenye. Opah pun ckp nnt esokla belikan hadiah utk anak dia, yg lain2 tu kasi angpaw je. hmm yoolaaa...
 
Sesampai di rumah terus menyelongkar barang2 adek yg belum di buke lg, skali terjumpe Botol susu NUK yg 10ml, botol ni aku beli 2 biji last month utk menggantikan botol adek yg 5ml tu,  aku beli kt Sogo masa Sale, 2 bijik dapatlah RM65. Sebelum ni adek pakai Tommee Tippee, Avent & 1st Year, saje je nk tukar angin pakai NUK plak.. tetiba dlm kepala Ting..Ting.. ehehe so nampaknye aku kasi hadiah botol susu jela kt Muhammad Atif ni. Utk adek nnt ibu bli yg lain yea. Tunggu gaji ibu masuk dulu yea syg :) muahaha.. syg anak ibu ..
 
 
 
 
Inila rupe botol NUK yg aku beli, tp yg ni size kecik punye yg aku bli tu 10ml (color Biru & Pink) Kite kasi color biru la utk atif yea :)