Ahad, 16 Oktober 2016

My Anak Dara

Anak dara saya sudah besar



Sudah nak masuk 5 tahun pada Jan 2017 tidak lama lagi. Anak dara yang kuat nak melaram mengalahkan ibu. Nak pakai baju baru setiap kali nak pergi jalan-jalan. Alhamdulillah seronok melihat anak yang membesar dengan sihat & ceria. 




Weekend baruni kitorang ke IOI Mall jalan-jalan sambil beli Nuha punya "Boot". Bila aku beli apa2 barang untuk diri aku, maka dia akan tanya   "Nuha punya mana? Nuha punya takde ke ibu ?"   eh..eh.. setiap kali beli baju kita, mesti kena beli baju dia. Setiap kali beli kasut kita, kasut dia pun nak kena beli juga. Nasib baik baru sorang je, kalau 3, 4 orang camni, Jawabnya ibu shopping senyap2 aje ler heeee... :)



Lagi best bila ibu dah belikan untuk dia, pastu boleh dia tanya lagi, "Abi punya takde ke ibu?" amboii2 lemak berkrim sungguh soklan tu wahai budak kecik. Apesal tak tanya kat abi jek soklan tu. Aiisshhh nak jawab pun payah. Last2 buat tak tahu saja hihihi... 

Budak kecik ni memang sayang betul kt abi dia. Sikit-sikit abi. sikit-sikit abi.. Kalau kita cakap nak pergi jalan2 & tinggal abi kat rumah, bukan main emo lagik dia, siap nangis2 suh bawak jugak abi dia pergi skali (Memanglah kena bawak abi, Mana pernah ibu jalan sorang2 pun) Hmmm kekadang timbul juga rasa unhappy di situ Sob..sob..sob...  Layan perasaan saja lah ... :))