Rabu, 6 Jun 2012

Koleksi Baju Raya Baby Nuha 2012

Harini da 18 Rejab klu xsilap, da xlama lg nk masuk bulan Sya'ban plak, lepas tu Selamat Datang Ramadhan Al Mubarak, waaa bestnye.. xsabar nk menyambut kedatangan Ramadhan yg mulia, dalam Arab mereka akan ucapkan "Ramadhan Kareem" kepada sesama mereka, cam kite wish happy new year laa.. :)

Setiap kali dtgnye bulan yg mulia ni, semua org akan sibuk nk shopping bagai, ade yg da siap2 tempah baju raye or da siap beli custom made punye, tp aku..?? kain da beli 2 pasang cume tempahnye belum g, ingatnye nk tempah kt opah je, ehehe harapnye opah nk amikla..

Ini adalah baju adeq yg ibu shop last week kt Aeon OU, ade sale baik punye sebab tu ibu borong ehehe.. xsale pun ibu borong gak.. mmg kaki borong kot. ibu ni. hehehe


 Ini suar baby yg paling ibu suke, even lebih mahal dr suar dlm ibu ehehe :) 

Yeye.. winnie the Pooh, Nuha kan suke kawan ngan Pooh so ibu belikan suar Pooh plak.. oleh kerana belum ade adek lg,bolehla ibu shop brg Nuha manyak2, nnt klu Nuha da ade adek, ibu bawak Nuha shop brg adeq la plak yea..


Yg ni ibu beli tahun lepas lg..


Baju ni sngt comel, boleh dipadan kan ngan suar di atas.. comel2..


Cam blaus Ibu je .. :) nnt kite pakai sedondon ye syg.. muahaha


Baju raye Nuha Ibu da beli siap2 da, dr tahun lepas lg da beli, baby belum lahir lg ibu da siap2 beli da, last week mase g shop swimming suit Nuha pun ibu beli lg.. beli dan beli, abi da dengki ngan adek tau, coz ibu asyik beli baju adek je katanye.. ehehe.. slalu ibu akan belikan baju abi skali tp itu dulu2 laa.. skrg ..? skrg pun beli jugak tp xdela sekerap dulu.. coz ibu lebih suke beli baju adeq, abi beli sendiri la plak yea.. Olo-Olo.. cian abi, da buat muke sedey... nnt adeq da besar blh adeq belikan baju abi plak, coz abi xpandai beli baju, klu dia beli baju mesti dia akan beli color hitam or biru gelap, mmg xde color lain, naik pitam ibu tengok baju abi yg xlari dr 2 color kegemaran dia tu.. tp skrg xlg, sejak2 ibu da pilihkan utk abi, baju abi da nampak variasi skit... merah, kuning, hijau, pink sume ade.. mase ibu pilihkan color baju utk dia, mcm2 dia komen itu ini, xsesuaila, color cam pompuan laa.. isk mcm2la abi ni, banyak songeh tau, tp skrg bile ibu da malas nk pilihkan baju utk dia sibuk plak dia nk suh ibu pilih-kan... hmm abi mmg manje + suke dimanje2, walaupun muke nampak cam ala2 gengster kampung pisang tp sebenarnye tersngatlah manje cam baby, silap aribulan mengalah baby plak dia.. hehehe..
Yg ni gaun cuddle utk 1 yr pun comel klu adeq pakai, lg2 klu da boleh jalan..
olo-olo cutenye manje ibu...


Yg ni pun ibu suke, kemeja utk adeq, comelkan... sngt cute, cepat2 boleh jalan yea syg .. :)


 Gaun ni Nuha da boleh pakai, mmg sengaja ibu belikan saiz yg muat2 ngan adeq coz banyak sngt ibu beli saiz yg 1-2yr so adeq pakai xcantik..
besar sngt.. :) ini pun ibu beli last week..


Gaun ni abi belikan utk adeq, comel kan, tp adeq belum muat lg nk pakai..


Gile gaban besar gaun ni, dekat 2 yr baru muat agaknye.. mmg save gile, skali simpan dlm cupboard lipas gigit, abis berlubang baju adeq.. :)


Yg ni pun beli tahun lepas, bajet beli utk raye la ni.. huhu..


Ini hadiah aunti Azi @ Ting-Ting.. hehehe nama manje ibu kasi utk dia
dr kecik lg.. huhu ..


Suar ni pun masih agak besar ngan adeq walaupun ibu beli saiz 6-12 je..

xpela boleh pakai lama skit, jimat skit...



Yg ni abi belikan utk adek ms expo baru ni.. thanks to abi..


Inipun auntie Ting-Ting kasi.. seksi.. :))

Ini sume adalah koleksi untuk raye nuha yg belum di pakai, entah padan ke x agaknye yea, cepatla skit Nuha naik berat badan, minum susu manyak2 ehehe.. pastu cepat2 pandai jalan, senang xpayah ibu kendong,
nk patah pinggang ibu ni klu dukung Nuha tau, ibu ni dahla semakin tua,
tulang pun da xbape nk kuat da .. :))