Khamis, 14 Jun 2012

Holiday 2D1N @ Melaka & Port Dickson Part 3

Entry ni adalah sambungan kepada entry jalan2 kitorang last week, rase mcm da sgt lama da berlalu, padahal baru je beberapa hari yg lepas, hmm cepat betul mase berlalu dan aku xsempat nk pk ape2 tentang diri aku sendiri pun, hari2 bangun pagi, siap2, antar adik ke Putrajaya, g kerje, balik kerje, adik buat perangai mcm2, sngt penat, pastu tido... and ulang balik benda yg sama... agaknye sampai bile yea, sedar2 da tua dan anak2 da besar.. pastu sedar2 da kembali pada yg Maha Kuasa.. Astarfirullahal'azim.. masih banyak kekurangan diriku ini Ya Allah...

yg ini adalah aktiviti kitorang mase otw nk balik ke kajang, my hubby lalu jalan Pantai utk ke PD, sambil menghayati pemandangan di sepanjang pantai Kelebang tu kitorang singgah membeli Durian, yummy2 sangat lemak berkrim durian tu.. klu ade mase nk beli lg banyak, haritu aku cume beli 11kg++ je, ade 11 biji semuanya, makan tepi pantai 4 biji.. kasi kt Opah 4 biji dan selebihnya kitorang yg bantai kt umah plak... huhuhu muke durian 2,2 org ni.. mmg hantu durian... mahal sikit xkisah yg penting rase mesti tip-top.. :)

My hubby ajak berenti sebentar di PD utk makan durian tepi pantai, org lain lepak makan nasi, tp kitorang lepak makan seguni durian... :)


Inilah Durian yg da siap bukak, so tinggal nk siat2 kulitnya saje..
yummy2..


Lemak berkrim..!!



Isi duyan yg kuning, sngt lemak + manis yg amat... Marbeles...



Cepatla yg ... main2 plak dia tau.. Mmg kaki menyakat No. 1..
Tats Y I syg U sgt ..  :)



Rakyat Mesia yg prihatin menjaga kebersihan taman2 awam :)


Ciaann syg ibu kene abaikan yea, Ibu dan Abi nk mamam duyan sat,
adeq duk diam yea syg :)


Tepuk amai2 belalang Kupu2, tepuk biar ramai, kejap lg dapat susu..

 




Ibu nk gigit adek plak .. EeEee Geram je Ibu rase tau..


Ibu Saaayyyaaaaannngg Manja Ibu ni.. muahahaha



Olo-Olo tomey2nye cayunk ibu ni...
sian dia kene gigit cemut abis comot muke..



Awat abi tetiba jadi ayu ni dik..?
Lepas makan duyan abi mengalami perubahan hormon skit agaknye, ehehe.. :)

 Seguni durian yg sedap... !!!



Isk ape ni abi, lentok kt adeq ni, beratlaa kepala abi tu..




Abi pun syg adeq... :)


Cayunk2 abi yg kememey... :)



Kecil2 di syg2, di timang2, Moga da besar nnt jadi anak yg beriman...
Ameen ...



JOM KITE BERTOLAK BALIK KE UMAH PLAK,
DA LEWAT PETANG NI...
NNT ADE MASE KITE JALAN2 LG YEA SYG...