Jumaat, 5 Oktober 2012

Buat Visa Sendiri Di China Embassy @ Jln Ampang


Alhamdulillah, aku dah pegi buat Visa untuk ke China smlm. Oleh kerana aku ade meet up dgn one of my X-coursemate kt KL so aku amik masa untuk buat Visa skali. Xdelah susah pun klu buat Visa sendiri, senang sngt, cume nk kene rajin isi form je. huhuhu malas nk upah ejen so aku buat aje sendiri. Minah yg dekat kaunter tu tanye aku, kenapa xpakai ejen je..?? lorr suke ati akula. Adoiii benda blh buat sendiri, better buat sendiri, xpayah nk kuar duit bagai upah ejen plak. Aku mmg lebey suke buat sume benda sendiri, pendek cite aku suke Explore sume benda... Silap aribulan aku plak yg jadi ejen part time untuk buatkan Visa... Upah ejen buat Visa RM20 setiap satu. save RM40 duit aku huhuhu..
 
Visa aku siap hari rabu minggu depan. Bayaran dikenekan RM156 mase nk amik visa baru bayar, ini utk Visa aku & baby. Untuk rujukan harga Visa sila lawati Di Entry Ini . Aku buat Visa double entry coz aku plan nk ke Hongkong skali. Entah sempat entah tidak.. huhuhuu.. Untuk Visa aku & adek da settle cume kene tunggu my hubby punye jelaa. Nnt dia balik pandai2la dia uruskan sendiri.
 
Kepada sesiapa yg nk buat Visa sendiri boleh pergi ke Plaza OSK Jlan Ampang 2nd Floor. Jgn lupe bawak gambar sekeping yea. klu terlupa bawak pun xpe, kt situ ade stall untuk amik gambar, cume-nye prepared fulusi je. harga aku pun xtau, coz aku da siap2 bawak sekeping gambar :)

Xsabar-nye nk melawat negara tembok besar tu, nk explore habis2n nnt.. hehehe... window shopping pun xpe, nnt lain kali kite terjah lagi, bawak Fulusi manyak2... ehehehe.. Berangaannn ... Untuk entry lepas ni aku akan cite Hotel yg kitorang telah Booked untuk sepanjang percutian di China. Aku nk g solat asar jap pastu balik amik baby Nuha pastu nk g shopping kt Alamanda sat.. muhahaha... sambung lg nnt mlm yea.. :)