Rabu, 24 Oktober 2012

Stroller Baru Nuha



Ibu belikan hadiah lagi untuk anakanda kesayangan ibu. Dgn berbesar hati ibu telah membeli stroller baru untuk adik, stroller ni lebey ringan & ringkas berbanding yang lama. Memandangkan stroller lama adik tu sgt berat untuk di angkut ke sana sini so terpaksalah ibu korbankan wang saku ibu bulan ini untuk keselesaan tecit ibu. Xbanyak pun wang saku ibu cume RM250++ je. :)
 

 
 
Citer-nya, petang hari tu ibu & abi jalan2 di Sogo after selesai urusan kerja, sambil-sambil jalan ibu ternampak ade sale untuk barang2 baby, terus terlintas nak beli stroller adik. Pusing punye pusing, pilih punye pilih, maka ibu setuju untuk beli.. Nnt boleh angkut stroller ni untuk ke China skali, senangla adik nk tido bile ibu menyoping nnt. Mulanye ingat nk amik yg paling ringan & simple cumenya seat xboleh dibaringkan, cume boleh duduk je, Lepas ibu mengambil kira keadaan adik yg akan kepenatan bile xblh nk tido secara berbaring, maka ibu terus pangkah stroller yg hanya boleh duduk tu. Yerla nnt adik mesti penat & tertido kan..? cian tecit ibu tido sambil duduk, mesti sakit belakang + tak selesa kan... ?? Confirm ibu Xkan benarkan ia berlaku...



  
Inilah dia rupe stoller adik yg baru, bolehlaa.. nk beli yg mahal2 xmampu. Lagipun mmg xpernah terpikir nk beli stroller mahal2 pun. Cukuplah adik dpt duduk dgn selesa & ibu xlengoh tangan nk mengendung adik yg dah semakin berat... adik hapy, ibu pun senang... :)