Khamis, 19 Julai 2012

Ganjaran Ramadhan :))

Ramadhan Kareem..!!


Selamat menyambut Ramadhan yg Mulia kepada semua umat Islam seluruh Dunia, Moga kedatangan Ramadhan pada kali ini memberi berbillion manfaat untuk kite rebut sebanyak-banyaknya.

Andainya Rezeki & Rahmat yg Allah turunkan di bulan Ramadhan ini dapat di lihat dalam bentuk harta dan emas, nescaya manusia sanggup berhenti kerje selama sebulan semata-mata utk mengaut keuntungan dari Ramadhan ini, kalaulah Rahmat sepanjang sebulan ini di turunkan sebagai lombong Emas utk manusia amik, Nescaya ade yg sanggup menyewa Lori & Buldozer utk mengaut sebanyak2nye lombong Emas percuma itu. Tetapi Rahmat Ramadhan ini hanya digambarkan dlm bentuk bayangan pahala & Lumayannye di akhirat nnt, dan manusia yg tamak haloba di dunia ini tidak dapat menggambarkan bertapa besarnya ganjaran yg bakal diperolehi kelak.. Melainkan mereka yg benar2 percaya akan adenya hari akhirat dan benarnya hari Pembalasan itu.

Dan sesungguhnya ganjaran yg telah di janjikan Allah itu sesungguhnya lebih bernilai & besar keuntungannya jika dibandingkan segunung emas mahupun selautan Poun Sterling. Klu anda merasakan anda sanggup bergolok bergandai utk mengutip emas yg diturunkan di tepi jalan mengapa anda terlalu liat utk mengutip ganjaran hebat yg telah dijanjikan Allah untuk anda di sana nnt, atau anda merasakan ia hanyalah omongan kosong semata-mata..?? renung2kan & selamat beramal.. Moga Allah memberikan aku kekuatan dan ruang waktu utkku menggunakan setiap detik Ramadhan ini dgn penuh makna. Amen Ya rabbal'alamin...